Ako tražite recept za ukusnu pitu, predlažemo vam ovu verziju sa prazilukom, sirom i slaninicom!

Za ljubitelje povrća, imamo još super recepata - evo kako se prave musaka od tikvica i zapečeni karfiol!

Sastojci:

Testo:

300 grama brašna

150 grama margarina

Jedno jaje

So

Fil:

Jedan praziluk

Jedno jaje

Čaša kisele pavlake

100 grama suve slanine

100 grama tvrdog sira

Crni biber

Priprema:

Umutite mikserom margarin i jaje, dodajte so i brašno. Dobijeno testo ostavite da se ohladi najmanje sat vremena u frižideru, potom ga razvijte i stavite u posudu za pečenje.

Propržite slaninicu isečenu na kockice, dodajte praziluk isečen na kolutiće i dinstajte dok povrće ne omekša. Začinite biberom i pomešajte sa narendanim sirom.

Testo najpre pecite samo u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, dok ne počne da dobija zlatnu boju, oko 15-20 minuta. Potom ga izvadite, nafilujte smesom praziluka i slaninice pomešanom sa umućenim jajetom i pavlakom, i zapecite još petnaestak minuta.