Ako tražite recept za ukusnu pitu, predlažemo vam ovu verziju sa prazilukom, sirom i slaninicom!
Za ljubitelje povrća, imamo još super recepata - evo kako se prave musaka od tikvica i zapečeni karfiol!
Sastojci:
Testo:
300 grama brašna
150 grama margarina
Jedno jaje
So
Fil:
Jedan praziluk
Jedno jaje
Čaša kisele pavlake
100 grama suve slanine
100 grama tvrdog sira
Crni biber
Priprema:
Umutite mikserom margarin i jaje, dodajte so i brašno. Dobijeno testo ostavite da se ohladi najmanje sat vremena u frižideru, potom ga razvijte i stavite u posudu za pečenje.
Propržite slaninicu isečenu na kockice, dodajte praziluk isečen na kolutiće i dinstajte dok povrće ne omekša. Začinite biberom i pomešajte sa narendanim sirom.
Testo najpre pecite samo u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, dok ne počne da dobija zlatnu boju, oko 15-20 minuta. Potom ga izvadite, nafilujte smesom praziluka i slaninice pomešanom sa umućenim jajetom i pavlakom, i zapecite još petnaestak minuta.
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Završen protest studenata u Beogradu: Saobraćaj bio blokiran u centralnim gradskim ulicama
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Određene sudije za večiti derbi: Srbin i Hrvati sude Crvena zvezda - Partizan!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti