Danas je počeo Uskršnji post, domaćice vredno krstere Internetom u potrazi za proverenim receptima "na vodi". Probajte recept za savršeno meke posne kiflice, garantujemo da ćete zažaliti što niste napravili duplu dozu!
Sastojci:
550 g brašna
1 paketić svežeg kvasca
4 dl vode
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
po želji semenke lana, susam, kim
Priprema:
Rernu uključiti da se zagreje na 220 stepeni C. Istresti brašno u veću posudu, napraviti "rupu" u sredini, pa unutra izmrviti kvasac. Preko posuti kašičicom šećera, a so rasporediti po ividi brašna. Naliti mlakom vodom i umesiti meko testo. Pokriti i ostaviti da odmori dok se ne udvostruči. Premesiti, pa ponovo pokriti i ostaviti da još jednom naraste. Istresti na pobrašnjenu podlogu, premesiti i podeliti na 16 jufkica. Svaku razvaljati u oblik elipse, pa urolati kao koflicu i slagati u pleh obložen papirom za pečenje. Os smenki lana ili susama, malo brašna i vode na praviti tečnu smesu kojom će se premazati kiflice (umesto žumanaca). Peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni 10-ak minuta, pa smanjiti na 200 stepeni i peći još 10 minuta.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
“Željko, gledaj sad šta ćeš”: Partizan ima novog sponzora, Ostoja Mijailović otkrio sve detalje!
"Sigurno smo najbolji klub u regionu": Nebojša Čović na proslavi Crvene zvezde!
Voditeljka čestitala Dončiću katolički Božić: Jokić kaže "nije moj", a pogledajte Lukinu reakciju
Partizan u punoj Areni traži povratak na pobednički kolosek: Klub se oglasio pred meč sa Fenerom
Ukidaju se trolejbusi u Beogradu! Skupština donela odluku o tome šta će biti sa njihovim linijama