Danas je počeo Uskršnji post, domaćice vredno krstere Internetom u potrazi za proverenim receptima "na vodi". Probajte recept za savršeno meke posne kiflice, garantujemo da ćete zažaliti što niste napravili duplu dozu!
Sastojci:
550 g brašna
1 paketić svežeg kvasca
4 dl vode
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
po želji semenke lana, susam, kim
Priprema:
Rernu uključiti da se zagreje na 220 stepeni C. Istresti brašno u veću posudu, napraviti "rupu" u sredini, pa unutra izmrviti kvasac. Preko posuti kašičicom šećera, a so rasporediti po ividi brašna. Naliti mlakom vodom i umesiti meko testo. Pokriti i ostaviti da odmori dok se ne udvostruči. Premesiti, pa ponovo pokriti i ostaviti da još jednom naraste. Istresti na pobrašnjenu podlogu, premesiti i podeliti na 16 jufkica. Svaku razvaljati u oblik elipse, pa urolati kao koflicu i slagati u pleh obložen papirom za pečenje. Os smenki lana ili susama, malo brašna i vode na praviti tečnu smesu kojom će se premazati kiflice (umesto žumanaca). Peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni 10-ak minuta, pa smanjiti na 200 stepeni i peći još 10 minuta.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Tužna partija Partizana: Navijači promrzli i nisu videli ama baš ništa!
Kraj serije "Sablja": Večeras gledamo finale trilera o ubistvu premijera Zorana Đinđića, evo šta nas očekuje
Temperatura pada na -15 stepeni! Čubrilo otkrio detaljnu prognozu za zimu, evo kada će u Srbiji biti najhladnije
Srbija i Aleksa pregazili Dansku u Beogradu: Sad smo na Evropskom prvenstvu!
Kakav debakl Hrvatske u košarci, i to od Bosne! Odlazak na Eurobasket će biti nemoguća misija