Jedna od najvećih kulinarskih misterija jeste kako pripremiti pileće ili ćureće belo meso a da bude sočno i meko. Ovi komadi mesa su "ispošćeni", ne sadrže masnoću koja se, kada se peče otapa i tako daje meso mekoću i softanost.
U ovom slučaju domaćice pribegavaju razbim trikovima, pa tako meso drže u "pacu" i po 12 sati, premazuju ga majonezom, zalivaju uljem i slično... I dok je možda meko dok je toplo, čim se ohladi meso ponovo postaje tvrdo i suvo.
Iskusne domaćce će vam rećoi i da je greška u tome što kupujete zamrznutu piletinu. Tokom ovog procesa meso se suši i gubi veći deo sadržaja vode, zbog čega je kasnije suvo kada se ispeče.
Međutim, postoji jedan trik za koji znaju samo iskusni kuvari, a koji je ključni razlog zbog kojeg je piletina u restoranu uvek tako sočna...
"Pileće belo meso će biti izuzetno sočno ako mu pod kožu staviti komadiće putera pomešanog začinskim biljem i u avanu usitnjenim belim lukom. Tek kada ga tako pripremite, pecite ga u zagrejanoj rerni", savetuju profesionalni kuvari i predavači škole kulinarstva "Chefshows by Novikov".
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Partizan izgubio u Istanbulu, crno-beli na 2-5: Fenerbahče ostavio crno-bele bez šansi
Teodosić promašio pobedu u Pioniru: Zvezda imala "+14" pa ispustila šampiona Evrope
Završena akcija spašavanja u Novom Sadu - 14 poginulih, troje povređenih, obratio se i Vučić
"Da se rekonstruisala nadstrešnica, ovo se ne bi desilo": Vesić najavio da će utvrditi ko je stavljao pečate i potpise
Crvena zvezda i Partizan izvan plej-of zone: Ovako izgleda tabela Evrolige posle sedam kola