Još malo pa počinje sezona roštiljanja! Prvomajski uranak se bliži, dan kada se porodice okupljaju i uživaju u pikniku na otvorenom.
Žene unapred peku gibanicu, pite, hlebove i seckaju salate, dok su muškarci najčešće zaduženi za roštilj koji se peče na otvorenom. U bogatoj ponudi mesa, neizostavani su ćevapi, pljeskavice, ražnjići, kobasice - uz obavezan luk, a za one koji preferiraju "zdraviju" ishranu - pileće i ćureće belo meso...
U neka davnija vremena meso za roštilj se pripremalo dan ranije, stavljalo u marinadu, a danas se najčešće kupuje u supermarketima i mesarama, već pripremljeno.
A kako da ne pogrešite kada kupujete meso, otkrio je kuvar restorana "Goodman".
"Ako su ćevapi, pljeskavice, meso uopšteno, marinirano u 'crvenim začinima', nemojte ga kupovati, a posebno kada je toplo vreme. Ukoliko duže stoje na toplom, promeniće ukus mesu i dodati mu gorčinu. Obavezno povedite računa i da ne kupujete meso u neproverenim privatnim mesarama, ako niste sigurni u kvalitet. To je kao da kupujete mačku u džaku", objasnio je.
Naravno uvek je bolja opcija da sami "zamešate" smesu za ćevape, a mi vam predlažemo da probate original recept za sarajevski ćevap.
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
Uhapšeno 11 osoba zbog pada nadstrešnice na Železničkoj stanici: Preti im do 12 godina zatvora
Partizan za 55 dana mora da sakupi milione evra: Rasim Ljajić otkrio koliko crno-beli duguju!
Mondo ukrštenica za 21. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!