Iznenadite ukućane savršenom poslasticom za koju će vam biti potrebno samo 10 minuta. Ako imate kilogram jabuka, zasucite rukave i napravite pitu koja će vas očarati ukusom.

Sastojci:

4 jabuke

puter

2 jajeta

100 g šećera

1 dl mleka sobne temperature

200 g pšeničnog brašna

1 kesica praška za pecivo

1 vaničin šećer

cimet

šećer u prahu

Priprema:

Kabuke očistiti (ne ljuštiti) i iseći na kriške debljine jedan centimetar. Pleh za pečenje obložiti papirom, pa dobro premazati puterom. Rasporediti jabuke i po želji posuti cimetom. Jaja i šećer umutiti da se dobije svetla i penasta smesa. Dodati toplo mleko, pa još mutiti, a zatim umešati i prosejano brašno, prašak za pecivo i vanilin šećer. Umutiti da se dobije smesa bez grudvica. Izliti preko jabuka i peći 25-30 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni C. Po želji posuti šećerom u prahu.