Iako je reč o veoma jednostavnom desertu, vazdušaste japanske palačinke definitivno će ostaviti utisak na svakoga ko ih proba - uverite se i sami!
Sastojci:
Jedno jaje (na sobnoj temperaturi)
Dve kašike brašna
Kašika mleka
Kašika i po šećera
Pola kašičice ekstrakta vanile
Nekoliko kapi limunovog soka
Priprema:
Razbijte jaje i odvojite belance od žumanceta.
U posudu sa žumancetom dodajte brašno i mleko, pa dobro izmešajte. Dodajte ekstrakt vanile i ponovo izmešajte, pa ostavite smesu sa strane.
Belancetu dodajte nekoliko kapi limunovog soka, kako bi stabilizovale belance, odnosno pomogle da se bolje umuti. Zatim mutite na srednjoj brzini miksera. Kasnije dodajte šećer i još umutite, sve dok ne dobijete čvrstu penu.
U posudu sa žumancetom dodajte otprilike jednu trećinu smese umućenog belanceta, pa polako izmešajte. Dodajte ostatak smese belanceta i lagano sve izmešajte.
Zagrejte tiganj koji ste podmazali sa nekoliko kapi ulja, a vatru podesite na srednju jačinu. Kašikom za sladoled u tiganju izvadite dve kugle, malo udaljene jednu od druge, a zatim na svaku kuglu dodajte po još jednu odozgo. U tiganj dodajte i dve kašičice mlake vode, poklopite i ostavite na vatri oko dva minuta.
Nakon toga odozgo dodajte ostatak smese, kašičicu vode u tiganj, smanjite vatru još malo, poklopite i ostavite na šporetu još oko pet minuta. Pažljivo okrenite palačinke na drugu stranu, poklopite i tako ostavite na vatri još pet minuta. Nakon toga isključite šporet i ostavite ih u poklopljenom tiganju još oko minut, pa ih prebacite na tanjir, dodajte namaz po želji i uživajte u vazdušastom desertu.
(MONDO)
Poraz Zvezde i čarke na kraju: Crveno-beli sjajno krenuli pa se skroz ugasili
Posle ovog poraza Zvezda je potonula: Efes izbacio crveno-bele iz plej-of slike, pogledajte tabelu Evrolige!
"Krenuli smo dobro, a onda se desio kolaps!": Sferopulos video dva različita tima, zato je Zvezda izgubila
Partizan pronašao novog trenera: Vraća se u Humsku čovek čiju "bombu" pamti Zvezda?
"Sav javni prevoz u Beogradu će biti besplatan": Šapić najavio veliku promenu od 1. januara