Kolač koji osvojio milionsku publiku na Internetu je nešto najkremastije što ste probali. Savršenog je ukusa, a ostaje svež danima!
Sastojci:
4 jajeta
150 g šećera
1 vanilin šećer
2 dl mleka
2 dl ulja
250 g brašna
12 g suvog kvasca
Fil:
8 dl mleka
1 žumance
5 kašika gustina
5 kašika šećera
1 vanilin šećer
40 g bele šokolade
20 g putera
Ostalo:
4 dl pavlake za šlag
2 kašike maskarpone sira
nastrugana kora 1 limuna
šećer u prahu
Priprema:
Jaja razlupati, pa im dodati šećer i vanilin šećer. Penasto umutiti. Dodati mleko, ulje, brašno, kvasac i sve ručno umutiti. Vatrostalnu posudu veličine 25x40 cm premazati puterom, pa izliti smesu. Peći na 200 stepeni, otprilike pola sata. Ostaviti da se ohladi. Po testu ravnomerno praviti rupe (čepom ili manjom čašicom za rakiju vaditi testo i ostavljati ga sa strane), otprilike po 4 sa uže strane pleha.
Fil:
U mleko staviti žumance, gustin, šećer i vanilin šećer. Sve ručno umutiti i kuavti na tihoj vatri dok se fino ne zgusne. Dodati izlomljenu belu čokoladu i puter. Dobro izmešati, sipati preko rupa u patišpanju, pa sve poravnati. Ostaviti da se ohladi.
Pavlaku za šlag umutiti, dodati maskarpone i umtiti. Naneti preko fila i poravnati. Testo ostavljeno sa strane izmrviti, dodati mu nastruganu koru limuna i postu kolač. Preko prosejati šećer u prahu.
Poraz Zvezde i čarke na kraju: Crveno-beli sjajno krenuli pa se skroz ugasili
Posle ovog poraza Zvezda je potonula: Efes izbacio crveno-bele iz plej-of slike, pogledajte tabelu Evrolige!
"Krenuli smo dobro, a onda se desio kolaps!": Sferopulos video dva različita tima, zato je Zvezda izgubila
"Sav javni prevoz u Beogradu će biti besplatan": Šapić najavio veliku promenu od 1. januara
Partizan pronašao novog trenera: Vraća se u Humsku čovek čiju "bombu" pamti Zvezda?