Avo volite lazanje i zapečeno povrće, onda će vas oduševiti ovaj recept. Savršenog je ukusa a još je i dijetalan.
Recept za ovaj specijalitet koji je očarao 12 miliona ljudi podelili su dijetetičari, ne propustite da ga probate!
Sastojci:
4 kašike ulja
1 glavica crnog luka
2 krompira
400 g iseckanog kupusa
1 šargarepa
1 zelena ljuta paprika
1 crvena slatka paprika
1 kašičica mlevene čili paprike
1 kašičica mlevenog crnog bibera
1 kašičica soli
Preliv:
3 jaja
170 ml mleka
170 ml jogurta
50 ml ulja
2,5 kašike brašna
1 kašičica soli
1 kašičica mlevenog crnog bibera
1 kesica praška za pecivo
1 prstohvat peršuna
200 g rendanog čedar sira
Priprema:
Prodinstati luk na ulju, pa dodati iseckan krompir. Poklopiti i dinstati uz mešanje dok malo ne omekša. Dodati iseckan svež kupus, narendanu šargarepu, iseckanu zelenu i crvenu papriku. Poklopiti i dinstati uz mešanje da povrće omekša. Dodati biber i so i ostale začine. Još dinstati uz neprekidno mešanje.
Preliv:
Jaja razmutiti, pa im dodati mleko i jogurt. Umutiti i dodati brašno, pa izmešati da nema grudvica. Začiniti solju i biberom i dodati prašak za pecivo i peršun. U smesu sipati dinstano povrće i izmešati. Istresti u nauljenu vatrostalnu posudu, poravnati, posuti biberom i ljutom papričicom i posuti narenadnim sirom. Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni Celzijusovih, otprilike 30-35 minuta.
Poraz Zvezde i čarke na kraju: Crveno-beli sjajno krenuli pa se skroz ugasili
Posle ovog poraza Zvezda je potonula: Efes izbacio crveno-bele iz plej-of slike, pogledajte tabelu Evrolige!
"Krenuli smo dobro, a onda se desio kolaps!": Sferopulos video dva različita tima, zato je Zvezda izgubila
Partizan pronašao novog trenera: Vraća se u Humsku čovek čiju "bombu" pamti Zvezda?
"Sav javni prevoz u Beogradu će biti besplatan": Šapić najavio veliku promenu od 1. januara