Meke i vazdušaste poput pene, deca ih obožavaju. Trik za savršene američke palačinke krije se u jednom malom detalju - treba da znate kada da ih okrenete u tiganju kako bi ostale vazdušaste.
Prelijte ih sirupom i pospite po njima iseckano voće - garantujemo da će vas uskus oduševiti.
Sastojci:
- 4 jaja
- 130 g brašna
- 2 dl melka
- 1 kašičica praška za pecivo
- 50 g šećera
- malo soli
Priprema:
Sve suve sastojek pomešati u posudi i dobro promešati. Žumanca ulupati ručno, pa iz lagano umešati u suve sastojke i dodati mleko, Sve mutiti ručno da nema grudvica. Belanca ulupati u čvrst sneg, pa ih dodati prethodno pripremljenoj smesi. Sobro izmešati. Tiganj premazati uljem, dobro zagrejati, pa smanjiti vatru i sipati kutlaču smese za palačinke.
Trik da ostanu vazdušaste jeste da se "prevrnu" u pravom trenutku. Peći na laganoj vatri dok se sa gornje strane ne pojave mehurići, pa ih okrenuti i peći još par minuta.
Nož u srce Partizana, De Kolo ugasio Arenu: Lovernj dominirao, crno-beli ponovo izgubili u Areni!
Poraz Zvezde i čarke na kraju: Crveno-beli sjajno krenuli pa se skroz ugasili
"Ja imam utisak da smo im mi dali ovu utakmicu!": Željko je ljut, igrači Partizana nisu znali pravilo!
Partizan pronašao novog trenera: Vraća se u Humsku čovek čiju "bombu" pamti Zvezda?
"Sav javni prevoz u Beogradu će biti besplatan": Šapić najavio veliku promenu od 1. januara