Potrebno:
- Kilogram pilećih bataka

- 2 dcl crnog vina

-70 g meda od bagrema

- 50 g crnog luka

- 50 g šargarepe

- 50 g belog luka

-  150 g putera

- so, biber, majčina dušica

- 500 g cvekle

- 300 g celera

- 200 g krompira

- decilitar neutralne pavlake

-  20 g lešnika

- 5 g kleke

-  malo sremuša

-  20 g brašna

- lovorov list

- svež peršunov list

Pileći batak odvojiti od kosti, posoliti i pobiberiti. Na vrelom tiganju pržiti sa strane gde je koža,  dok ne postane zlatno žuta i hrskava, zatim staviti u pleh. Batake naliti vinom, dodati povrće, so, biber, med, majčinu dušicu, brašno i lovor. Bataci moraju biti prekriveni tečnošću sve do kožice , pa shodno tome po potrebi dodati vodu. Prekriti sve papirom za pečenje i aluminiskom folijom. Peći u rerni 40 minuta na 190 stepeni.

Krem od cvekle

Kuvati cveklu dok ne omekša, a zatim dodati krompir. Sve zajedno skuvati i prebaciti u blender. U tiganju rastopiti puter i neutralnu pavlaku i takođe sipati u bleder. Dodati med, so, biber i nekoliko kapi limuna. Trebalo bi da dobijete krem crvenkaste boje.

Na isti način napravite i krem od celera.

Ukoliko kod kuće imate aparat za espreso kafu, napravite penu od mleka u kojem je bila potopljena sveža lavanda.

Kleku, majčinu dušicu, sremuš, peršun, so, biber umešati u puter i pustiti da odstoji nekoliko sati.

Lešnik sitno iseckati i posuti po jelu serviranom na većem plitkom tanjiru.