Ova salata je idealan obrok jer je podjednako lagana i ukusna, bogata začinima i prelivom.
Potrebno: 120g pirinča 3 jajeta So 2 kašičice naseckanog celera 160g tunjevine 300g kiselih jabuka Za preliv: 4 kašičice maslinovog ulja 3 kašičice soka limete 1 kašičica senfa 2 kašičice mlevene crvene paprika 100g majoneza So Za pripremu je potrebno oko 30 minuta: Prvo, pirinač skuvajte u posoljenoj vodi, ocedite i ohladite. Jaja stavite u kipuću posoljenu vodu, kuvajte ih 10 minuta, oljuštite, ohladite i narežite. Ohlađenom pirinču dodajte celer, tunu, jaja i jabuke narezane na tanke štapiće. Ulje, sok limete, senf, crvenu papriku, majonez i so dobro izmešajte. Pripremljenu mešavinu prelijte preko pirinča i sve promešajte. Poslužite hladno.