Potrebno (za jednu osobu):

- 250 grama pilećeg filea

- 30 grama brašna

- 30 grama gustina

- 10 grama pečenih badema

- 50 grama kornfleksa

- 100 grama kromira (dolar čips)

- so po želji

- biber po želji

Potrebne namirnice za sos od vlašca:

- 10 grama putera

- 1 gram sušenog vlašca

- 30 gra,a mladog luka

- 1 dl neutralne pavlake

- 10 grama dižon senfa

Priprema:

Pileći file iseći na četiri štapića, posoliti i pobiberiti po želji, uvaljati u brašno, potom u gustin razmućen sa vodom. Zatim uvaljati u mešavinu pečenog badema i kornfleksa (badem i kornfleks je potrebno izmrviti i pomešati) zatim pohovati u dubokom vrelom ulju (preporučuje se palmino ulje). Pileće štapiće složiti na čips krompir (isto pržen u dubokom vrelom ulju, u fritezi). Na kraju preliti sosom od vlašca.

Sos od  vlašca:

Na puteru kratko propržiti mladi luk i vlašac na tihoj vatri da ne zagori. Zatim zaliti neutralnom pavlakom, dodati dižons senf, čim prokuva skloniti sa vatre.