• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Pasta za poneti

Autor mondo.rs
Autor mondo.rs

Voliš italijansku kuhinju? Evo jednog sjajnog recepta za špagete "all amatriciana".

Beograd je dobio novo mesto za ljubitelje italijanske kuhinje - "Agi Pasta Away", a mi smo od njih dobili recept za tradicionalne špagete sa amatrićijana sosom.

Italijanska kuhinja jedna je od omiljenih širom sveta, a Beograd je posle mnogobrojnih lokala sa picom, konačno dobio i mesto gde se može kupiti pasta za poneti.

"Agi Pasta Away" je, zapravo, "fast food" koji se nalazi se kod otvorenog bazena SC Tašmajdan.  Izbor špageta je odličan, a nama su se najviše dopale - "all amatriciana", za koje smo dobili i recept.

Sastojci:

- glavica crnog luka
- čen belog luka
- jedna suva papričica
- 250 grama slanine
- 500 grama paradajza ili pelata
- maslinovo ulje
- so
- mleveni biber
- bosiljak
- 500 grama špageta
- 80 grama parmezana

Način pripreme:

Na ulju propržiti iseckan crni luk i suvu papričicu, dodati slaninu seckanu na kockice i na kraju beli luk. Sve zajedno još malo propržiti.

Dodati iseckani paradajz, prodinstati na laganoj vatri. Začiniti po ukusu. Ukoliko koristite   svež paradajz, prethodno ga oljuštite tako što ćete ga hladnog uroniti u ključalu vodu, a zatim sa lakoćom ukloniti kozicu.

Špagete skuvati u slanoj vodi "al dente" (500 grama u 5 litara vode), ocediti i uzeti malo vode od kuvanja.  Voda bi trebalo da bude blizu ključanja, ne da vri.

Pomešajti pastu i sos, dodajte polovinu rendanog parmezana i malo vode od kuvanja, da se dobije kremasta konzistencija.

Izrendati preostali  parmezan po vrhu i servirati vruće.

Tagovi

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

lea

divno. i ja cu spremiti ali bez mesa jer sam vegetarijanac godinama

BARBY

Spremicu to samo bez slanine.

Čorbuljan Knedlić

@BARBY A mozes i bez spageta,pa samo isprzi luka i parmezan! :-P

special-image

PRODAVNICA

TAMPON ZONA

HOROSKOP

Odličan vođa i organizator, s tim što nije uvek spreman da vidi sopstvene greške. Misli da sve radi najbolje. Ugled...

Vredna i odgovorna osoba, ništa ne ostavlja za sutra. Bik je uvek spreman da sasluša mišljenje kolega i nadređenih,...

Blizanac ima dva lica: svetu pokazuje lepše, naglas govori ono što drugi žele da čuju, dok je u glavi i srcu,...

Naizgled hiroviti, a zapravo posvećeni i studiozni u svemu što rade. Dobro procenjuju druge ljude, pa ako Vas ne...

Device su sklone perfekcionizmu u svemu. Vole da je sve na svom mestu, da sve ide po planu, ne podnose haos i...

Vaga, kao jedini predmet u Zodijaku, meri sve što može, ali im je najbitniji balans, sklad, mir u kući. Ne...

Kontradiktorni su u svemu. Život i vole i mrze. Nemojte im naređivati, osim ako ne želite da ih oterate. Neće vas...

Ono što odlikuje svakog Strelca je smisao za humor. Oni su uvek veseli, zanimljivi, najglasniji u društvu. Imaju...

Jarčevi nikada ne odustaju. Karijeristi. Autoriteti. Oni su dobri organizatori, ali često teški i sebi i drugima....

Neobični, drugačiji, misle da su uvek na vrhu sveta. Impulsivni su, ali dobri prijatelji, pre svega savetnici....

Sanjari, imaju svoj tihi svet. Retko ko ih stvarno poznaje. Uglavnom su religiozni. Znak Ribe je znak noći, snova i...

Lav obožava da bude u centru pažnje. Ne voli kad mu se naređuje, ali ni kada ga pitate za novčano stanje. I ne...

KOLUMNE

MONDO IZDVOJENO

Inicijalizacija u toku...
loader