Upečatljivi trenutak ovogodišnje dodele Oskara bio je dolazak dostavljača pice, koji je izgladnelim zvezdama usred ceremonije doneo picu! Voditeljka Elen Dedženeris odmah ga je uputila u publiku, ali su i pojedini glumci uzeli po parče.
Džulija Roberts i Meril Strip su uzele parčiće sa ekstra sirom, Bred Pit picu sa kobasicom. Brk su omastili i Kevin Spejsi, Džered Lito, Harison Ford i Martin Skorseze.
Anđelina Džoli je rekla: "Ne, hvala", naravno, ali je i Leonardo Dikaprio odbio vruću picu. Da li zbog dijete ili zato što mi nije bilo do jela s obzirom na to da mu je Oskar opet izmakao iz ruku.
"Keri Vošington je trudna i mora nešto da jede", poručila je Dedženeris sa pozornice. Zvezda serije "Skandal" nije tada dobila svoje parče, ali je kasnije na Twitteru umirila fanove fotografijom na kojoj se vidi kako jede parče pice bez glutena.
Ko je sve to platio? Produkcija, naravno, s obzirom na to da je ceh iznosio 1.000 dolara! Napojnicu od 15 odsto pokupila je voditeljka tako što je sa šeširom u rukama zaređala kroz publiku uz komentar: "Gleda vas samo milijardu ljudi".
Ako vam je krenula voda na usta nakon ovog videa, naručite i vi parče za sebe, ili napravite picu sami. Evo kako:
Testo:
- 500 grama belog brašna
- Kašičica kvasca
- Kašičica soli
- Kašičica šećera
- Kašika maslinovog ulja
- 275 mililitara tople vode
Pomešajte sve sastojke u dubokoj činiji i mesite testo oko deset minuta dok ne postane čvrsto i homogeno. Pokrijte testo krpom i ostavite najmnje jedan sat na toplom mestu, kako bi testo naraslo.
Vratite na podlogu za mešenje i mesite još nekoliko minuta, kako biste istisnuli mehuriće vazduha. Razvucite testo u veličini odabrane posude za pečenje, pažljivo ga prebacite u pleh postavljen papirom za pečenje. Rernu zagrejte na 200 stepeni Celzijusa.
Sos:
- Glavica crnog luka
- Nekoliko čenova belog luka
- Jedna crvena paprika
- Konzerva pelata
- Četiri sveža paradajza
- Kašika koncentrata paradajza
- Kašičica smeđeg šećera
- Svež bosiljak
- Origano
Umesto kečapa, napravite pravi sos za picu. Sitno nasecite luk, papriku i paradajz, i izdinstajte na dve kašike ulja. Dodajte pelat i smeđi šećer, pustite da se krčka oko pola sata, dok ne dobijete gust sos, na kraju ga začinite. Testo premažite ovim sosom.
Dodajte, po ukusu, sir, suhomesnate proizvode, pečurke... naređajte na testo, ubacite u zagrejanu rernu i pecite oko 15 minuta - dok testo ne dobije zlatnu koricu.
Vrelu picu pospite svežim začinima i poslužite odmah, uz neki dobar film, naravno!
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
Uhapšeno 11 osoba zbog pada nadstrešnice na Železničkoj stanici: Preti im do 12 godina zatvora
Mondo ukrštenica za 22. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
Partizan za 55 dana mora da sakupi milione evra: Rasim Ljajić otkrio koliko crno-beli duguju!