POTREBNO ZA 18 DO 20 NUDLI:

Za testo:

- 500 gr oštrog brašna

- kašičica soli

- celo jaje

- kašika ulja

- malo brašna za posipanje radne površine

Za punjenje:

- 500 gr mladog sira

- 200 gr kuvanog krompira, izgnječenog

- 80 gr crnog luka, sitno naseckanog i izdinstanog

- dve kašike putera

- kašika iseckanog peršuna

- pola kašike iseckane nane

- pola kašike krbuljice (krasuljice, francuskog začina sličnog ukusa kao komorač ili anis)

- kašičica soli

Za preliv gotovih nudli:

- 120 grama otopljenog putera

- kašika seckanog peršuna i mente

PRIPREMA:

U dublju činiju sipajte brašno, so, celo jaje, malo vode i ulja. Mesite rukama dok ne dobijete glatko testo bez grudvica, zatim stavite na dasku posutu brašnom i nastavite da mesite sve dok testo ne postane "suvo" - da se ne lepi za prste i dlanove. Ostavite ga da "odmori", najkraće sat vremena.

Za to vreme napravite fil kojim ćete puniti nudle: na puteru izdinstajte crni luk, dodajte izgnječen bareni krompir, sir i začine.

Od testa napravite najviše 20 loptica, svaku istanjite oklagijom na dasci, da budu veličine dlana i debljine oko 10 cm. Na sredinu stavite kašiku fila, razmažite po celom testu, presavijte na pola, prstima "slepite" ivice i blago ih uvijte.

Pogledajte na fotografijama kako to radi kuvarica u restoranu Unterwirthütte, u ski-centru Bad Klajnkirhajm:

GalerijaOvako se prave nudle

Nudle kuvajte u dubljoj šerpi, spuštajte ih u posoljenu vrelu vodu, oko 12 minuta. Vadite ih rešetkastom kašikom, osušite na ubrusu, spustite na tanjir za serviranje. Prelijte ih otopljenim puterom i pospite seckanim peršunom i nanom.

Pogledajte video i krenuće vam voda na usta:

VideoNudle

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru@Mondo_zabava.