Ovo je idealan recept za sve koji žele lep desert, a nemaju previše iskustva u kuhinji. Sastojci su lako dostupni, priprema jednostavna, a nema šanse da vam ne uspe!

BEZ GREŠKE: Ovako se kupuju i čuvaju breskve

Po želji, breskve možete zameniti bilo kojim drugim čvrstim voćem - šljivama, jabukama, kruškama, nektarinama...

Sastojci:

185 grama brašna

Dve kašičice praška za pecivo

125 grama putera

115 grama smeđeg šećera

115 grama prah šećera

Četiri zrele breskve

Kašičica ekstrakta vanile

Jedno jaje

185 mililitara mleka

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni.

Podmažite i obložite pleh dimenzija 20x30 cm. Prosejte brašno i 1,5 kašičicu praška za pecivo, a onda prstima umešajte puter isečen na kockice. Dodajte obe vrste šećera i gnječite prstima dok ne dobijete ujednačenu smesu.

Pola smese utisnite u pleh u ravnom sloju. Breskve oljuštite i isecite na kriške srednje debljine, i poređajte ih po testu.

U drugu polovinu smese, umešajte pola kašičice praška za pecivo, umućeno jaje i mleko. Ne brinite ako vam ova mešavina deluje neujednačeno i ima grudvice, to će se "izjednačiti" u rerni!

Prelijte ostatkom smese kolač u plehu, i rasporedite tako da ravnomerno prekriva breskve. Pecite u zagrejanoj rerni oko 40 minuta, ili dok ne dobije zlatnu boju. Isecite na kocke i poslužite, po želji uz kuglu sladoleda od vanile. Ovaj kolač se može servirati i topao, i hladan.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici -MONDOZabava,kao i na Twitteru@Mondo_zabava.