Sladak, svež, i neverovatno lak za pripremu!
Ovo je idealan recept za sve koji žele lep desert, a nemaju previše iskustva u kuhinji. Sastojci su lako dostupni, priprema jednostavna, a nema šanse da vam ne uspe!
BEZ GREŠKE: Ovako se kupuju i cuvaju breskve
Po želji, breskve možete zameniti bilo kojim drugim cvrstim vocem - šljivama, jabukama, kruškama, nektarinama...
Sastojci:
185 grama brašna
Dve kašicice praška za pecivo
125 grama putera
115 grama smedeg šecera
115 grama prah šecera
Cetiri zrele breskve
Kašicica ekstrakta vanile
Jedno jaje
185 mililitara mleka
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
Podmažite i obložite pleh dimenzija 20x30 cm. Prosejte brašno i 1,5 kašicicu praška za pecivo, a onda prstima umešajte puter isecen na kockice. Dodajte obe vrste šecera i gnjecite prstima dok ne dobijete ujednacenu smesu.
Pola smese utisnite u pleh u ravnom sloju. Breskve oljuštite i isecite na kriške srednje debljine, i poredajte ih po testu.
U drugu polovinu smese, umešajte pola kašicice praška za pecivo, umuceno jaje i mleko. Ne brinite ako vam ova mešavina deluje neujednaceno i ima grudvice, to ce se "izjednaciti" u rerni!
Prelijte ostatkom smese kolac u plehu, i rasporedite tako da ravnomerno prekriva breskve. Pecite u zagrejanoj rerni oko 40 minuta, ili dok ne dobije zlatnu boju. Isecite na kocke i poslužite, po želji uz kuglu sladoleda od vanile. Ovaj kolac se može servirati i topao, i hladan.
Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici -MONDOZabava,kao i na Twitteru@Mondo_zabava.