Princ Čarlsposetio je talijanski planinski gradić Amatriče, gde su u zemljotresu 24. avgusta poginule stotine ljudi.
Pronc je na putovanju u tri države u okviru napora da uveri nacije Evropske unije da Britanija ostaje blizak saveznik uprkos predstojećem izlasku iz bloka. On je,zajedno sa svojom suprugom, bio u poseti i Rumuniji, a krenuće i u Austriju, nakon Italije.
Osim što je obišao srednjovekovni sat, koji se zaustavio na 3:36 ujutru u avgustovskom zemljotresu, a uništen je u sledećem zemljotresu u oktobru, Princ je probao i lokalne specijalitete - pastu i vino.
Pogledajte fotografije:
I vi biste da se ovako počastite?
Evo šta vam treba:
- 1kg svežih dagnji
- 150 ml belog vina
- 400 g špageta
- 350 grama kupovnog sosa od paradajza
- tucane ljute paprike po ukusu
- seckani svež peršun, po ukusu
Priprema:
Operite dagnje i ubacite ih u vodu koja vri dok se sve ne otovre.
U dubljem tiganju zagrejte vino, dodajte dagnje i poklopite. Vratite na ringlu, smanjite temperaturu na srednju, i kuvajte oko 10 minuta.
Odstranite sve neotvorene dagnje.
Kada se dagnje malo prohlade, toliko da se ne opečete, rukama izvadite meso ih oklopa.
Obarite špagete.
U drugom loncu ugrejte sos, ili ga napravite sami tako što ćete izdinstati manju glavicu crnog luka, dodati tri iseckana sveža paradajza, čen belog luka i kašičicu tucane ljute paprike.
Kada sos provri, dodajte mu oceđene pastu, dagnje i peršun. Sve dobro promešajte i služite dok je toplo, uz crveno vino.
"Enjoy!", kako bi rekao princ Čarls.
Pročitajte i ovo:
Još super recepata saznajte u:
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
Uhapšeno 11 osoba zbog pada nadstrešnice na Železničkoj stanici: Preti im do 12 godina zatvora
Partizan za 55 dana mora da sakupi milione evra: Rasim Ljajić otkrio koliko crno-beli duguju!
Mondo ukrštenica za 21. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!