Princ Čarlsposetio je talijanski planinski gradić Amatriče, gde su u zemljotresu 24. avgusta poginule stotine ljudi.

Pronc je na putovanju u tri države u okviru napora da uveri nacije Evropske unije da Britanija ostaje blizak saveznik uprkos predstojećem izlasku iz bloka. On je,zajedno sa svojom suprugom, bio u poseti i Rumuniji, a krenuće i u Austriju, nakon Italije.

Osim što je obišao srednjovekovni sat, koji se zaustavio na 3:36 ujutru u avgustovskom zemljotresu, a uništen je u sledećem zemljotresu u oktobru, Princ je probao i lokalne specijalitete - pastu i vino.

Pogledajte fotografije:

undefined Princ Čarls jede špagete u Italiji

 I vi biste da se ovako počastite?

Evo šta vam treba:

- 1kg svežih dagnji

- 150 ml belog vina

- 400 g špageta

- 350 grama kupovnog sosa od paradajza

- tucane ljute paprike po ukusu

- seckani svež peršun, po ukusu

Priprema:
Operite dagnje i ubacite ih u vodu koja vri dok se sve ne otovre.

U dubljem tiganju zagrejte vino, dodajte dagnje i poklopite. Vratite na ringlu, smanjite temperaturu na srednju, i kuvajte oko 10 minuta.

Odstranite sve neotvorene dagnje.

Kada se dagnje malo prohlade, toliko da se ne opečete, rukama izvadite meso ih oklopa.

Obarite špagete.

U drugom loncu ugrejte sos, ili ga napravite sami tako što ćete izdinstati manju glavicu crnog luka, dodati tri iseckana sveža paradajza, čen belog luka i kašičicu tucane ljute paprike.

Kada sos provri, dodajte mu oceđene pastu, dagnje i peršun. Sve dobro promešajte i služite dok je toplo, uz crveno vino.

"Enjoy!", kako bi rekao princ Čarls.

Pročitajte i ovo:

Čuveni kuvar gost Beograda: OVAKO se kuva pasta

Još super recepata saznajte u:

MONDO kuhinji!