Ukusan i sočan, savršen za prve dane jeseni: Žuti kolač sa svežim grožđem

Varijacija na temu "žutog kolača" ima i svoju jesenju varijantu!

Isprobajte ovaj jednostavn recept za ukusan kolač sa svežim grožđem.

Sastojci

*Sve merite istom šoljom

Šolja šećera

Dve i po šolje brašna

Jedan prašak za pecivo

500 grama grožđa, opranog i odvojenog na zrna (birajte ono bez koštica)

Pola šolje ulja, i još jedna kašika ulja

Četiri jaja

180 mililitara jogurta

Priprema:

U činiji pomešajte šolju šećera, brašno, prašak za pecivo. Zatim postepeno dodajte ulje, jaja i jogurt, miksirajući žicama za testo, dok se lepo ne sjedini.

Rernu zagrejte na 180 stepeni, u pleh stavite papir za pečenje, pa sipajte smesu za testo. Odozgo poređajte zrna grožđa, i pogurajte ih malo, da utonu u testo. Pecite četrdesetak minuta, ili dok kolač ne porumeni, a čačkalica kojom ste bocnuli testo ne izađe suva.

Pospite šećerom u prahu i služite.

Imate li vi neki dobar recept za "jesenje" kolače?