Isprobajte ovaj jednostavn recept za ukusan kolač sa svežim grožđem.
Sastojci
*Sve merite istom šoljom
Šolja šećera
Dve i po šolje brašna
Jedan prašak za pecivo
500 grama grožđa, opranog i odvojenog na zrna (birajte ono bez koštica)
Pola šolje ulja, i još jedna kašika ulja
Četiri jaja
180 mililitara jogurta
Priprema:
U činiji pomešajte šolju šećera, brašno, prašak za pecivo. Zatim postepeno dodajte ulje, jaja i jogurt, miksirajući žicama za testo, dok se lepo ne sjedini.
Rernu zagrejte na 180 stepeni, u pleh stavite papir za pečenje, pa sipajte smesu za testo. Odozgo poređajte zrna grožđa, i pogurajte ih malo, da utonu u testo. Pecite četrdesetak minuta, ili dok kolač ne porumeni, a čačkalica kojom ste bocnuli testo ne izađe suva.
Pospite šećerom u prahu i služite.
Imate li vi neki dobar recept za "jesenje" kolače?