Lako se sprema i ne treba vam više od pola sata da biste imali ovu ukusnu večeru na stolu.
Sastojci:
450 grama taljatela
Dve kašike maslinovog ulja
Dva čena belog luka
Oko 250 grama pečuraka
Oko 200 grama graška
250 grama rikota sira
Malo svežeg bosiljka
Kašičica soli
Priprema:
Sipajte vodu u šerpu, posolite i stavite da provri. Sipajte taljatele u vodu i kuvajte dok ne omekšaju, oko 8-10 minuta ili u skladu sa uputstvima na pakovanju. Ocedite testeninu i sačuvajte jednu šolju vode u kojoj ste je kuvali.
U međuvremenu, u veći tiganj sipajte maslinovo ulje i stavite luk da se proprži, pa dodajte oprane i iseckane pečurke. Kada su pržene, odložite ih sa strane.
Zatim u tiganj stavite grašak i pritisnite ga drvenom varjačom, da biste ga spljoštili. Sklonite sa vatre.
Pomešajte rikotu sa kuvanom testeninom i izmešajte, a zatim dodajte šolju vode koju ste sačuvali od kuvanja. Dodajte pečurke, grašak i bosiljak, posolite po ukusu i izmešajte, pa poslužite.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!