Ako volite slatki keks, napravite sami tradicionalne italijanske "biskoti" keksiće. Ime im na italijanskom znači "dvaput pečeni", ali nemojte da vas to obeshrabri, pripremaju se jednostavno i brzo!
Sastojci:
Tri jaja
100 grama suvog grožđa
Kašičica praška za pecivo
Pola kašičice ekstrakta vanile
Pola šolje biljnog ulja
Šolja kristal šećera
Tri i po šolje mekog brašna
Priprema:
Zagrejte rernu na 190 stepeni, na pleh postavite list papira za pečenje. Suvo grožđe potopite u toploj vodi.
U činiji izmešajte jaja, ulje, šećer, ekstrakt vanile i oceđeno suvo grožđe. U drugoj posudi, dobro izmešajte brašno i prašak za pecivo, i zatim to dodajte smesi od jaja. Mesite dok ne dobijete čvrsto testo, podelite ga na pola i oblikujte dva izdužena valjka, prečnika oko pet centimetara. Valjke testa postavite na pleh, i pritisnite kako bi se malo spljoštili i dobili karakterističan oblik biskotija.
Pecite 25-30 minuta, zatim izvadite i stavite da se ohlade dovoljno da možete da ih dodirujete. Narežite svaki valjak na režnjeve debljine dva centimetra, zatim dobijene keksiće poređajte na pleh i pecite još 8-10 minuta.