Hrskavi i ukusni: Napravite sami kod kuće italijanske "biskoti" keksiće

Prave se jednostavno, a idealni su uz kafu ili čaj!

Ako volite slatki keks, napravite sami tradicionalne italijanske "biskoti" keksiće. Ime im na italijanskom znači "dvaput pečeni", ali nemojte da vas to obeshrabri, pripremaju se jednostavno i brzo!

Sastojci:

Tri jaja

100 grama suvog grožđa

Kašičica praška za pecivo

Pola kašičice ekstrakta vanile

Pola šolje biljnog ulja

Šolja kristal šećera

Tri i po šolje mekog brašna

Priprema:

Zagrejte rernu na 190 stepeni, na pleh postavite list papira za pečenje. Suvo grožđe potopite u toploj vodi.

U činiji izmešajte jaja, ulje, šećer, ekstrakt vanile i oceđeno suvo grožđe. U drugoj posudi, dobro izmešajte brašno i prašak za pecivo, i zatim to dodajte smesi od jaja. Mesite dok ne dobijete čvrsto testo, podelite ga na pola i oblikujte dva izdužena valjka, prečnika oko pet centimetara. Valjke testa postavite na pleh, i pritisnite kako bi se malo spljoštili i dobili karakterističan oblik biskotija.

Pecite 25-30 minuta, zatim izvadite i stavite da se ohlade dovoljno da možete da ih dodirujete. Narežite svaki valjak na režnjeve debljine dva centimetra, zatim dobijene keksiće poređajte na pleh i pecite još 8-10 minuta.