Prave se vrlo lako i odlični su za one koji ne jedu gluten.
Sastojci:
Dve šolje bademovog brašna
Pola kašičice praška za pecivo
1/3 šolje javorovog sirupa
Dve kašičice ekstrakta vanile
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni, a pleh obložite papirom za pečenje.
U posudi pomešajte bademovo brašno i prašak za pecivo, zatim dodajte javorov sirup i ekstrakt vanile, pa varjačom mešajte, sve dok se sastojci ne sjedine i testo ne prestane da bude lepljivo.
Kašičicom vadite testo i ređajte u pleh, praveći razmak između kolačića oko dva centimetra. Ako želite da keksići budu krckaviji, pritisnete ih odozgo čistom staklenom čašom (ako počne da se lepi, pokvasite dno čaše). Ukoliko želite da budu mekaniji, ne pritiskajte ih.
Pecite keksiće dok ivice ne postanu zlatno-braon boje, oko 12 minuta. Ostavite da se malo ohlade i poslužite ih.
Imate li vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
"Neka me streljaju, okrenuću se ka zidu, ni 'a' neću reći": Blažić opet šokirao na suđenju - Znam šta me čeka u zatvoru
Tuča u Skupštini Srbije! Guranje, čupanje, prskanje, a Ana Brnabić pozvala obezbeđenje (Foto, video)
Primim 160€ penziju, a samo ugalj i drva koštaju 355: Težak život Ukrajinaca, mnogi uzeli rusko državljanstvo
"Dali smo sve da ubedimo Pešića da ostane": Petrušev objasnio šta je najveća razlika u reprezentaciji
Sloboda Mićalović napadnuta na parkingu: Evo kako je poznata glumica završila u Urgentnom centru