Prave se vrlo lako i odlični su za one koji ne jedu gluten. 

Sastojci:

Dve šolje bademovog brašna

Pola kašičice praška za pecivo

1/3 šolje javorovog sirupa

Dve kašičice ekstrakta vanile

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni, a pleh obložite papirom za pečenje.

U posudi pomešajte bademovo brašno i prašak za pecivo, zatim dodajte javorov sirup i ekstrakt vanile, pa varjačom mešajte, sve dok se sastojci ne sjedine i testo ne prestane da bude lepljivo.

Kašičicom vadite testo i ređajte u pleh, praveći razmak između kolačića oko dva centimetra. Ako želite da keksići budu krckaviji, pritisnete ih odozgo čistom staklenom čašom (ako počne da se lepi, pokvasite dno čaše). Ukoliko želite da budu mekaniji, ne pritiskajte ih.

Pecite keksiće dok ivice ne postanu zlatno-braon boje, oko 12 minuta. Ostavite da se malo ohlade i poslužite ih.

Imate li vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!