TOPLI ITALIJANSKI SPECIJALITET: Mirisna pasta sa pasuljem i kobasicom

Evo kako se priprema tradicionalna italijanska pasta sa pasuljem, aromatična i brzo gotova!

Ako vam se jede izdašno, mirisno jelo, predlažemo vam italijansku pastu sa pasuljem ("pasta e fagioli").

Reč je o tradicionalnom italijanskom receptu, koji izvlači najbolje iz jednostavnih sastojaka. Kada ga pripremate, znajte da Italijani ovo jelo smatraju čorbom, dakle ne morate da čekate da se sos ukuva, poslužite u dubokoj činiji kao čorbu i uživajte!

Sastojci:

Jedna sveža roštiljska kobasica
Jedan luk
Dve šargarepe
Dva paradajza
Konzerva tamnog pasulja
Tri čena belog luka
Dve kocke pileće supe
Voda
Maslinovo ulje
400 grama suve testenine
Ruzmarin
Parmezan
So, biber

Priprema:

U većoj šerpi sa debelim dnom, zagrejte maslinovo ulje. Roštiljsku kobasicu izvadite iz omotača, stavite u šerpu i dok se prži, varjačom je usitnite na male komade. Dodajte luk i šargarepu isečene na kockice i pržite dok ne smekša, oko pet minuta. Začinite solju i biberom, dodajte pasulj i paradajz isečen na kockice.

Začinite ruzmarinom, propržite oko minut, a zatim nalijte sa 800 mililitara tople supe od kocke. Kada provri, umešajte testeninu i kuvajte dok ne postane mekana. Poslužite toplu supu posutu parmezanom.

Kako vi pripremate pastu? Recite nam u komentarima!