Ručak za pola sata: Aromatična pasta sa začinskim biljem

Isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusnu pastu sa parmezanom i začinskim biljem.

Ako volite testenine, a nemate previše vremena za kuvanje, ovo je savršen recept za vas!

Sastojci:

450 grama testenine koju volite

90 grama putera

Osam čenova belog luka, sitno iseckanog

Veća veza bosiljka, sitno iseckanog

Pola kilograma spanaća, opranog i iseckanog

Dve kašičice soli

Kašičica mlevenog bibera

Rendani parmezan, za posipanje

Priprema:

Testeninu skuvajte prema uputstvu sa kutije.

U međuvremenu, puter istopite u plićoj šerpi na srednjoj temperaturi. Dodajte sitno iseckan beli luk, i dinstajte tri do pet minuta, dok sasvim ne omekša. Ali, vodite računa da ne izgori, pošto će pokvariti ukus.

Dodajte iseckan bosiljak i spanać, mešajući dva, do tri minuta, dok ne omekša, pa posolite po ukusu.

Zatim dodajte skuvanu testeninu, pobiberite, promešajte da se sve lepo sjedini i poklopite, pa ostavite na tihoj vatri još par minuta.

Služite toplo, posuto rendanim parmezanom.

Pišite nam kako vi spremate pastu!