Neodoljiv ukus za pola sata: Pohovana piletina s parmezanom

Piletina se peče u rerni, i iako zvuči kao "kalorijska bomba", u stvari je u pitanju savršen, lagan i ukusan obrok.

Isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusnu pohovanu piletinu iz rerne.

Sastojci:

Četvrtina šolje prezli

40 grama rendanog parmezana

Oko 450 grama pilećeg belog mesa, bez kosti, isečenog na šnicle

Oko 450 grama čeri paradajza

70 grama mocarele

150 grama rukole

Kašika vinskog sirćeta

Kašika maslinovog ulja

Priprema:

Rernu zagrejte na 220 stepeni.

U plićoj činiji pomešajte prezle i rendani parmezan. Paradajz operite i isecite na polovine.

Piletinu poređajte u pleh u koji ste stavili papir za pečenje, posolite je po ukusu, a zatim pospite prezlama i parmezanom i utapkajte.

Oko piletine poređajte paradajz, poprskajte mrvicom ulja, i stavite u rernu. Pecite dok piletina ne porumeni.

Pred sam kraj pečenja, pospite izrendanom mocarelom, i ostavite u rerni još oko pet minuta, da se sir istopi.

Kad je meso pečeno, izvadite paradajz iz pleha, pomešajte sa rukolom i začinite kašikom sirćeta i kašikom maslinovog ulja, posolite po ukusu i služite uz pohovanu piletinu.