Priprema se lako, a u recept možete da dodate i još neko povrće po želji. 

Sastojci:

Glavica crnog luka

100 grama slanine

Šest jaja

150 grama brašna

Kašičica praška za pecivo

Dve kašike maslinovog ulja

500 gra tikvica (izrendati)

100 grama tvrdog sira

Dve kašičice mirođije

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni i podmažite pleh.

U većem tiganju na malo ulja propržite luk dok ne postane braonkast, pa ostavite da se malo prohladi.

U posudi umutite jaja, dodajte brašno, prašak za pecivo i maslinovo ulje, pa mešajte dok smesa ne postane glatka i sjedinjena. Zatim dodajte seckanu slaninu, izrendane tikvice, sir i mirođiju. Promešajte pa nalijte u pleh i pecite oko 50 minuta ili dok fritata ne dobije zlatno-braon boju.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!