Isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusne kiflice sa pečurkama.
Sastojci:
za testo
Tri jaja
Kilogram brašna
Jedan kvasac
Prašak za pecivo
Pet kašičica šećera
Dve kašičice soli
Pola litre mleka
270 mililitara ulja
za fil
Pola kilograma šampinjona, opranih i očišćenih
Glavica crnog luka, sitno iseckana
Dve kašike prezli
Priprema:
Kvasac razmutite u mlakom mleku. U brašno dodajte prašak za pecivo, so i šećer. Od brašna, ulja i mleka zamesite testo, umotajte u foliju i ostavite da odstoji sat vremena. Posle sat vremena, premesite ponovo, pa ga podelite na lopte veličine krupnije pomorandže.
U međuvremenu, izdinstajte pečurke i crni luk, i dodajte prezle.
Testo razvijte oklagijom, isecite na osmine, filujte pečurkama i savijte u kiflice.
Premažite kiflice jajetom i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko pola sata, ili dok lepo ne porumene.
Imate li vi neki dobar recept za kiflice? Pišite nam!