Ova torta se sprema zaista jednostavno, a evo šta vam je potrebno.
Sastojci:
220 grama brašna
200 grama šećera
100 grama kakaa
Dve kašičice sode bikarbone
Kašičica praška za pecivo
Pola kašičice soli
Dva jaja
Četiri kašike kafe
240 mililitara neobranog mleka
Pola šolje ulja
Kašičica ekstrakta vanile
300 mililitara slatke pavlake
200 grama šlaga
Priprema:
Zagrejte rernu na 175 stepeni, podmažite dva manja pleha.
U većoj posudi pomešajte brašno, šećer, kakao, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i so. Izmešajte, pa u sredini napravite udubljenje, a zatim u njega sipajte jaja, kafu, mleko, ulje i ekstrakt vanile. Mutite oko dva minuta da se svi sastojci sjedine, pa zatim nalijte u plehove – kore će biti prilično tanke.
Pecite ih oko 30 do 40 minuta ili dok čačkalica kojom "bocnete" koru ne izađe čista. Ostavite da se kore ohlade, a zatim umutite slatku pavlaku, premažite je preko jedne kore, odozgo stavite drugu koru, a po vrhu premažite umućeni šlag.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!