Kolačići sa puterom od kikirija i tamnom čokoladom

Spremaju se brzo i lako, a sviđaju se svima!

Sjajni kolačići za ljubitelje čokolade - evo recepta!

Sastojci:

100 grama putera

200 grama tamne čokolade

100 grama putera od kikirikija

150 grama šećera u prahu

Jedno jaje

185 grama brašna

Pola kašičice sode bikarbone

Kašičica kakaa

Dve kašike neslanog pečenog kikirikija

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni, a pleh podmažite i obložite papirom za pečenje.

Puter i 100 grama čokolade stavite da rastopite na pari i mešajte sve vreme. Kada se sve rastopi, sklonite sa vatre i dodajte puter od kikirikija, šećer i jaja. Zatim dodajte brašno, sodu bikarbonu i kakao, pa sve dobro izmešaje. Dodajte još 50 grama čokolade.

U odvojenoj posudi, pomešajte iseckan kikiriki i ostatak čokolade.

Vadite po dve kašičice smese i pravite kuglice, pa rešajte na pleh. Blago ih pritisnite prstom ili zadnjom stranom kašičice, a zatim na svaki kolačić odozgo stavite po malo kikirikija pomešanog sa čokoladom.

Pecite 12-15 minuta, ostavite da se ohladi i poslužite.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!