Sjajni kolačići za ljubitelje čokolade - evo recepta!
Sastojci:
100 grama putera
200 grama tamne čokolade
100 grama putera od kikirikija
150 grama šećera u prahu
Jedno jaje
185 grama brašna
Pola kašičice sode bikarbone
Kašičica kakaa
Dve kašike neslanog pečenog kikirikija
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni, a pleh podmažite i obložite papirom za pečenje.
Puter i 100 grama čokolade stavite da rastopite na pari i mešajte sve vreme. Kada se sve rastopi, sklonite sa vatre i dodajte puter od kikirikija, šećer i jaja. Zatim dodajte brašno, sodu bikarbonu i kakao, pa sve dobro izmešaje. Dodajte još 50 grama čokolade.
U odvojenoj posudi, pomešajte iseckan kikiriki i ostatak čokolade.
Vadite po dve kašičice smese i pravite kuglice, pa rešajte na pleh. Blago ih pritisnite prstom ili zadnjom stranom kašičice, a zatim na svaki kolačić odozgo stavite po malo kikirikija pomešanog sa čokoladom.
Pecite 12-15 minuta, ostavite da se ohladi i poslužite.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!