Krckava, mirisna i savršena za jesen: Domaća pita sa prazilukom i sirom

Pripremite je već danas!

Ako vam se jede ukusna, domaća pita koja se jednostavno priprema, predlažemo vam ovaj recept!

Sastojci:

Jedno jaje

175 grama brašna

100 grama maslaca

Tri praziluka

So, biber

100 grama tvrdog sira

Jedna kisela pavlaka

Priprema:

Izmešajte brašno, jaje i maslac, po potrebi dodajte malo hladne vode, dok ne dobijete glatko testo. Razvaljajte ga i obložite posudu za pečenje sa uzdignutim ivicama.

Praziluk izdinstajte dok ne omekša, začinite solju i biberom, zatim sklonite s vatre, i umešajte pavlaku i rendani sir. Fil rasporedite po testu i pecite u rerni zagrejanoj na 190 stepeni oko 30 minuta, dok kora ne dobije zlatnu boju.

Koji je vaš omiljeni način pripreme praziluka? Recite nam u komentarima!