Karamelizovan slatki krompir je savršen dodatak mesu, uverite se sami.
Sastojci:
Dva praziluka
Dva slatka krompira
Dva čena belog luka
Dve kašičice kurkume
Kašičica crnog luka u prahu
Kašičica mlevenog đumbira
Dve kašičice soli
Dve kašike maslinovog ulja
Četiri pileća bataka
Sok od jednog limuna
80 mililitara belog vina
Priprema:
Zagrejte rernu na 220 stepeni.
U većoj posudi pomešajte praziluk, krompir iseckan na kockice, beli luk, kašičicu kukrume, đumbir, kašičicu soli, crni luk u prahu i maslinovo ulje, pa sve dobro izmešajte.
Nalijte u podmazan pleh i ravnomerno rasporedite.
U posudu stavite pileće batake, posolite i prelijte limunovim sokom, pa dodajte kašičicu kurkume, dodajte biber i začine po želji, izmešajte. Prebacite piletinu u pleh sa krompirom, pa zatim sipajte i belo vino.
Prekrijte folijom i pecite oko 45 minuta, zatim okrenite piletinu i krompir, pa do kraja pecite bez folije. Biće potrebno još oko 15 minuta pečenja, dok krompir ne bude mekan i meso sasvim pečeno.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!