Brzo i ukusno: Topli sendvič sa sirom i šunkom za prave gurmane

Napravite ga brzo, a pogledajte i recepte za čorbice koje savršeno idu uz njega!

Sir koji se razvlači, krckavi hleb, aroma maslaca i mladog luka? Ovo je sendvič za one koji baš vole da se počaste, a da ne moraju satima da budu pored šporeta!

Sastojci:

Hleb od kiselog testa
Dve kašičice senfa
Šunka
100 grama vašeg omiljenog tvrdog sira
Jedan mladi luk
Maslac

Priprema:

Jedno parče hleba namažite tankim slojem senfa. U tiganju rastopite kašičicu maslaca na srednjoj vatri, i položite taj komad tako da je senf gore. Na njega stavite dva lista šunke.

Narendajte sir, pomešajte ga sa seckanim mladim lukom, i obilno pospite hleb u tiganju.

Odozgo stavite drugo parče hleba i odmah poklopite tiganj. Posle nekoliko minuta, pažljivo prevrnite sendvič da se zapeče i druga strana, a sir ne bude sasvim rastopljen.

Predlažemo vam da ovaj izdašni sendvič servirate uz neku od naših čorbica!