Isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusnu krem-čorbu.
Sastojci:
400 grama slaninice
Glavica luka, sitno iseckanog
150 grama celera rebraša (ne celer koji se koristi za supu, nego onaj koji je u stabljikama)
4 čena belog luka, sitno iseckanog
Dve crvene paprike, oprane i isečene na kockice
300 grama spanaća, opranog i očišćenog
750 mililitara goveđe supe (iz kocke)
Jedna pavlaka
250 grama krem sira
Krutoni
*Krutone možete kupiti gotove, ili ih napraviti u rerni tako što ćete sredinu starog hleba iseći na kockice, "poprskati maslinovim uljem" i peći u plitkom plehu dvadesetak minuta na 180 stepeni.
Priprema:
Slaninicu propržite dok ne porumeni, a zatim je izvadite iz šerpe, ali masnoću ostavite. Dodajte luk i celer, iseckan na kockice i dinstajte nekoliko minuta, dok luk ne dobije zlatnožutu boju.
Zatim dodajte beli luk, i dinstajte još 4, 5 minuta. Dodajte slaninicu, crvenu papriku i krem sir i mešajte na srednjoj vatri dok sir ne omekša i sasvim se je sjedini sa povrćem.
Dospite goveđi bujon, i pojačajte temperaturu da proključa, a zatim sklonite sa šporeta, umešajte pavlaku i dodajte spanać, pa vratite da probije još jedan „ključ“.
Služite toplo, posuto krutonima.
Imate li vi neki dobar recept za čorbu? Pišite nam!
Partizan nemilosrdan u ABA, gazi redom: Pukla stotka, crno-beli ne daju vrh tabele!
Pukla stotka u "Areni", Zvezda ne da Partizanu da pobegne: Crveno-beli stigli na vrh, sad čekaju derbi!
"Bilo je čudnih odluka...": Drčelić se oglasio nakon poraza Zvezde u Evroligi!
Partizan u ABA mora da dobije pojačanje: Željko mu našao ulogu, da ne bude prvi precrtan!
Željko slušao, novinar ga šokirao predavanjem usred konferencije: Je l' znate zašto je Zvezda inferiorna?