Isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusnu krem-čorbu.

Sastojci:

400 grama slaninice

Glavica luka, sitno iseckanog

150 grama celera rebraša (ne celer koji se koristi za supu, nego onaj koji je u stabljikama)

4 čena belog luka, sitno iseckanog

Dve crvene paprike, oprane i isečene na kockice

300 grama spanaća, opranog i očišćenog

750 mililitara goveđe supe (iz kocke)

Jedna pavlaka

250 grama krem sira

Krutoni

*Krutone možete kupiti gotove, ili ih napraviti u rerni tako što ćete sredinu starog hleba iseći na kockice, "poprskati maslinovim uljem" i peći u plitkom plehu dvadesetak minuta na 180 stepeni.

Priprema:

Slaninicu propržite dok ne porumeni, a zatim je izvadite iz šerpe, ali masnoću ostavite. Dodajte luk i celer, iseckan na kockice i dinstajte nekoliko minuta, dok luk ne dobije zlatnožutu boju.

Zatim dodajte beli luk, i dinstajte još 4, 5 minuta. Dodajte slaninicu, crvenu papriku i krem sir i mešajte na srednjoj vatri dok sir ne omekša i sasvim se je sjedini sa povrćem.

Dospite goveđi bujon, i pojačajte temperaturu da proključa, a zatim sklonite sa šporeta, umešajte pavlaku i dodajte spanać, pa vratite da probije još jedan „ključ“.

Služite toplo, posuto krutonima.

Imate li vi neki dobar recept za čorbu? Pišite nam!