Tradicionalne meksičke enčilade spremaju se jednostavno, a veoma su ukusne!
U potpunosti ih možete prilagoditi svom ukusu kada je pitanju dodavanje nadeva.
Sastojci:
500 grama pilećih prsa
500 mililitara pileće supe od kocke
Crni luk
Sušeni origano
Tucana ljuta paprika
Mleveni kumin
100 grama tvrdog sira
400 grama paradajza iz konzerve
Šest tortilja
Maslinovo ulje
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Piletinu propržite sa obe strane dok ne dobije zlatnu boju, a zatim nalijte supom i dinstajte još desetak minuta. Piletinu na tanjiru iseckajte ili "iscepkajte" viljuškom na manje komade.
U istoj posudi na srednjoj vatri, propržite iseckani luk, dodajte paradajz i začine, i krčkajte pet minuta.
Tortilje filujte piletinom, čvrsto zamotajte, poređajte u pleh, prelijte sosom i pospite narendanim sirom. Pecite u rerni dok ne postanu hrskave i poslužite ih tople.
Čime vi najradije filujete tortilje? Recite nam u komentarima!