Potrebna vam je ideja za ručak? Pripremite ovu piletinu sa povrćem i kremastim sosom!
Sastojci:
Kašika maslinovog ulja
Četiri pileća filea
So i biber po ukusu
Kašičica suvog origana
40 grama putera
Tri čena belog luka
Šolja i po čeri paradajza (iseći na polovine)
Tri šolje spanaća
Pola šolje pavlake za kuvanje
¼ šolje rendanog parmezana
Priprema:
U tiganju zagrejte ulje, piletinu posolite, dodajte malo bibera i origano, pa propržite oko pet do osam minuta sa svake strane. Izvadite iz tiganja i ostavite sa strane.
U istom tiganju, na vatri srednje jačine, istopite puter. Dodajte beli luk i propržite oko minut, a zatim i čeri paradajz, malo soli i bibera. Krčkajte dok paradajz ne počne da puca, zatim dodajte spanać – ostavite na vatri sve dok spanać ne bude gotov.
U to dodajte pavlaku za kuvanje i parmezan, pa ostavite da provri. Smanjite vatru i ostavite da se krčka oko tri minuta, pa u to zatim vratite i piletinu i krčkajte još pet do sedam minuta.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!