Ako nemate ideju šta biste ovog vikenda pripremali za ručak, predlažemo vam ovo pile koje samo namažete marinadom i stavite da se peče, dok vi uživate u slobodnom vremenu.

Kožica će biti hrskava, a meso sočno i aromatično.

Sastojci:

Celo pile
Dve glavice luka
Četiri čena belog luka
Dve šargarepe
Peršun
Majčina dušica
Maslinovo ulje
Vinsko sirće
So, biber

Priprema:

Zagrejte rernu na 220 stepeni. Isecite šargarepu i luk na krupne komade i poređajte ih na dno pleha zajedno sa celim čenovima belog luka. Od pola šolje ulja, peršuna, majčine dušice i dve kašike sirćeta napravite marinadu, i dobro je utrljajte u piletinu. Začinite solju i biberom.

Pecite pile u rerni 30 minuta, zatim smanjite temperaturu na 190 stepeni i pecite još oko sat vremena, ili dok iz mesa ne izlazi bistar sok kada ga bocnete. Obavezno pustite da se meso "odmori" petnaestak minuta pre sečenja, biće sočnije. Poslužite uz svoj omiljeni prilog ili salatu.

Kako vi pripremate pečeno pile? Recite nam u komentarima!