Ako volite piletinu, ali nije vam omiljeno belo meso jer ume da bude suvo, ovo je recept za vas.
Sočni karabataci preliveni su mirisnom marinadom, a nije potrebno da u njoj stoje dugo pre pečenja, što znači da je jelo brzo gotovo!
Sastojci:
Šest karabataka
100 grama maslaca
Limun
Senf
So, biber
Tucana paprika
Priprema:
Rernu zagrejte na 190 stepeni. Piletinu poređajte u pleh za pečenje.
U posudi izmešajte rastopljeni maslac, tri kašike senfa, sok pola limuna i začine. Prelijte piletinu marinadom i malo je utrljajte da se dobro rasporedi.
Pecite karabatake u zagrejanoj rerni bez pokrivanja, kako bi dobili finu koricu. Vreme pečenja zavisiće od veličine, ali počnite sa 30 minuta, nakon toga ih bocnite - ako je sok koji izlazi iz njih providan, gotovi su.
Kako vi pripremate karabatake? Recite nam u komentarima!
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Završen protest studenata u Beogradu: Saobraćaj bio blokiran u centralnim gradskim ulicama
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Određene sudije za večiti derbi: Srbin i Hrvati sude Crvena zvezda - Partizan!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti