Ne znate šta biste više spremili za doručak ili večeru? Evo ideje za ukusne, krckave pogačice!
Sastojci:
Dve šolje mleka
Četiri jaja
55 grama putera
280 grama brašna
Pola kašičice soli
Pola kašičice mlevenog bibera
¼ šolje parmezana
Dve kašike seckanog vlašca
Kašičica rendane limunove kore
Priprema:
Zagrejte rernu na 230 stepeni, a kalup za mafine podmažite uljem.
Umutite mleko, jaja i puter, pa zatim dodajte ostale sastojke i sve dobro izmešajte.
Najpre stavite prazan pleh na sedam minuta u zagrejanu rernu. Zatim pažljivo izvadite pleh i sipajte smesu u kalupe. Pecite 18-20 minuta, zatim spustite temperaturu u rerni na 180 stepeni i pecite još oko 15 minuta ili dok pogačice ne postanu braonkaste.
Ostavite da se prohlade i poslužite ih.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!