Isprobajte nešto novo - recept za "puding" od jaja i karameliovanog luka.
Sastojci:
Dve glavice crnog luka
Dve kašike maslinovog ulja
Dve kašike putera
Kašičica seckane majčine dušice
Tri jaja
Kašika brašna
Pola kašičice soli
Četvrtina kašičice belog bibera
Šolja pavlake za kuvanje
Priprema:
U većem tiganju zagrejte ulje i puter, pa zatim dodajte iseckan luk i majčinu dušicu. Krčkajte na vatri srednje jačine dok luk ne postane braonkast.
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
U posudi umutite jaja, zatim dodajte suve sastojke i mutite još malo na srednjoj brzini miksera. Zatim smanjite brzinu i dodajte pavlaku za kuvanje.
Podmažite pleh, u njega najpre stavite karamelizovani luk, pa preko nalijte smesu sa jajima. Pecite oko 40 minuta.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!