Idealan prilog uz meso: "Puding" od jaja i karamelizovanog luka

Evo interesantne ideje za prilog uz meso.

Isprobajte nešto novo - recept za "puding" od jaja i karameliovanog luka. 

Sastojci:

Dve glavice crnog luka

Dve kašike maslinovog ulja

Dve kašike putera

Kašičica seckane majčine dušice

Tri jaja

Kašika brašna

Pola kašičice soli

Četvrtina kašičice belog bibera

Šolja pavlake za kuvanje

Priprema:

U većem tiganju zagrejte ulje i puter, pa zatim dodajte iseckan luk i majčinu dušicu. Krčkajte na vatri srednje jačine dok luk ne postane braonkast.

Zagrejte rernu na 180 stepeni.

U posudi umutite jaja, zatim dodajte suve sastojke i mutite još malo na srednjoj brzini miksera. Zatim smanjite brzinu i dodajte pavlaku za kuvanje.

Podmažite pleh, u njega najpre stavite karamelizovani luk, pa preko nalijte smesu sa jajima. Pecite oko 40 minuta.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!