Evo šta vam je potrebo da biste spremili mafine bez glutena:
Sastojci:
¼ šolje integralnog pirinčanog brašna
½ šolje bademovog brašna
¼ kašičice sode bikarbone
¼ šolje cimeta
Pola kašičice soli
140 grama tamne čokolade
115 grama putera
Tri kašike kakaa
Tri jaja
Šolja smeđeg šećera
Dve kašičice ekstrakta vanile
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni i podmažite pleh za mafine.
U posudi pomešajte pirinčano i bademovo brašno, sodu bikarbonu, so i cimet.
U manjoj posudi pomešajte čokoladu i puter i istopite ih na pari. Kada sklonite sa vatre, dodajte i kakao.
U većoj posudi, mikserom umutite jaja i šećer, pa dodajte ekstrakt vanile. Postepeno dodajte mešavinu čokolade i putera, mutite oko minut, pa dodajte mešavinu sa brašnom i sve dobro izmešajte.
Sipajte smesu u kalup i pecite oko 15 minuta, ostavite da se prohlade pa poslužite.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!