Pravo je vreme za zdravu supu od povrća, evo kako da je spremite.
Sastojci:
Kašika maslinovog ulja
Glavica crnog luka
Dve šargarepe
Dve stabljike celera
Dva čena belog luka
Jedan veći slatki krompir
Oko 300 grama bundeve
Dve šolje cvetova karfiola
Dve šolje iseckanog kupusa
Pola litra paradajz-sosa
Šest šolja bujona od povrća
Kašičica soli
Pola kašičice bibera
Dve kašike seckanog peršuna
Priprema:
U duboku šerpu sipajte maslinovo ulje i stavite da se zagreje na vatri srednje jačine. U nju dodajte crni luk, šargarepu i celer, pa ostavite da se proprži oko tri do pet minuta. Dodajte i beli luk, pržite još oko minut, a zatim dodajte slatki krompir i bundevu isečene na kockice, kao i karfiol, pa ostavite da se krčka oko pet minuta.
Dodajte kupus, paradajz-sos, bujon od povrća, začine i promešajte. Pustite da proključa, pa nakon toga ostavite da se krčka još oko pola sata.
Sklonite sa vatre, u to dodajte peršun i poslužite je toplu.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!