Ideja za ručak: Krem supa sa piletinom i pečurkama

Topla i kremesta, supa u kojoj uživaju sve generacije!

Ne morate stalno da spremate klasičnu supu – obradujte ukućane ovom krem supom koju svi vole!

Sastojci:

Kašika maslinovog ulja

220 grama pilećeg mesa

So i biber po ukusu

30 grama putera

Tri čena belog luka

220 grama pečuraka

Glavica crnog luka

Tri šargarepe

Dve stabljike celera (iseckati)

Pola kašičice suvog timijana

30 grama brašna

Četiri šolje pilećeg bujona

190 mililitara punomasnog mleka

60 mililitara pavlake za kuvanje

Dve kašike seckanog peršuna

Priprema:

Zagrejte maslinovo ulje u tiganju na vatri srednje jačine. Iseckajte pileće meso na kockice, stavite malo soli i bibera, pa propržite u tiganju 2-3 minuta i odložite sa strane.

U tiganju rastopite puter, pa u to dodajte beli luk, pečurke, crni luk, šargarepu i celer. Krčkajte uz mešanje tri-četiri minuta, dodajte timijan i krčkajte još oko minut. Zatim u to dodajte brašno i ostavite oko minut, da dobije braonkastu boju, pa sipajte pileći bujon, pileće meso i ostavite da se krčka oko četiri-pet minuta uz mešanje.

U to sipajte punomasno mleko i pavlaku za kuvanje, ostavite na vatri minut-dva, dodajte so i biber po ukusu i poslužite toplu supu.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!