Idealna za hladnije dane: Zimska verzija italijanske minestrone supe

Pravi se veoma jednostavno, recept je pogodan i za početnike!

Minestrone je tradicionalna italijanska supa, koja se spremala još u doba starog Rima. Ono što ovaj recept čini idealnim je činjenica da se uvek koristi sezonsko povrće, dakle zgodna je za one koji nemaju previše vremena da "trknu" do prodavnice - jednostavno iskoristite povrće koje već imate kod kuće.

U ovoj zimskoj varijanti, slobodno možete koristiti smrznuti grašak ili karfiol.

Sastojci:

Jedna veća glavica luka

Dva čena belog luka

Dva veća krompira

Litar supe od povrća, iz kocke

Konzerva pasulja

150 grama graška

200 grama karfiola

Priprema:

Ulje zagrejte u većoj šerpi, na srednjoj temperaturi. Dodajte sitno iseckani crni i beli luk, so i biber i dinstajte dok ne poprimi zlatnožutu boju. Zatim dodajte krompir iseckan na kockice, zalijte supom i ostavite da se krčka 7-8 minuta. Dodajte grašak i karfiol razdvojen na manje cvetove, i kuvajte dok krompir ne postane mek. Pred sam kraj dodajte pasulj, trebalo bi samo da se zagreje sa svim ostalim sastojcima.

Po želji pospite parmezanom i servirajte toplo.

Koja je vaša omiljena "zimska" supa ili čorba? Recite nam u komentarima!