Snežna torta, savršena kombinacija kokosa i bele čokolade

Priprema se relativno brzo, a božanstvenog je ukusa!

Lagana, penasta postastica koju će obožavati istinski ljubitelji kokosa.

Dobra vest jeste da vam za pripremu ove dekorativne poslastice potrebno svega nešto više od sat vremena!

Snežna torta od kokosa i bele čokolade

Sastojci:
Kora:
6 jaja
120 g šećera
1 vanilin šećer
150 g mlevenih badema
150 g bele čokolade
80 g oštrog brašna
½ kesice praška za pecivo
30 ml hladne vode
Fil:
500 ml mleka
4 kašike oštrog brašna
150 g šećera
1 vanilin šećer
100 g kokosovog brašna
180 g putera
Dekoracija:
kokosovo brašno
kandirano voće

Priprema:

Rernu zagrejati na 180°C. Belanca s polovinom šećera (60 g) umutiti u čvrst sneg. Žumanca, preostali šećer i vanilin šećer penasto umutiti, dodati mlevene bademe, otopljenu čokoladu i vodu. Dodati brašno i prašak za pecivo. Na kraju, lagano umešati sneg od belanaca. Smesu izliti u pripremljen pleh i peći oko 40 minuta. Koru ohladiti i preseći na 3 kore. Fil: Brašno promešati s 1 dl mleka da bude bez grudvica. Ostatak mleka kuvati sa šećerom, vanilin šećerom i kokosom, uz povremeno mešanje. Kad proključa, umešati brašno. Kuvati dok se ne zgusne. Fil ostaviti da se ohladi. Penasto umutiti puter i pomešati s ohlađenim filom. Nafilovati kore i premazati celu tortu. Ohlađenu tortu posuti kokosovim brašnom i ukrasiti kandiranim voćem.