Savršeno mekane kiflice od lisnatog testa, punjene slatkim krem sirom, oduševiće goste!

Sastojci:

Kašičica mlevenog cimeta

Dve kašike šećera plus 50 grama šećera

220 grama krem sira

Kašičica ekstrakta vanile

Pola kilograma lisnatog testa

Ulje za prženje

Priprema:

I manjoj posudi pomešajte dve kašike šećera i cimet, pa to odložite sa strane.

U odvojenoj posudi umutite krem sir da omekša i postane kremast, pa dodajte 50 grama šećera i kašičicu ekstrakta vanile i umutite. Odložite sa strane.

Nanesite malo brašna na radnu površinu i razvucite testo tanko, u krug, pa isecite na trouglove – vucite nožem od sredine kruga ka ivici. Zatim svaki trouglić premažite umućenim krem sirom i savijte trouglić u kiflicu, od šireg ka užem delu trougla.

Zagrejte ulje u tiganju, pa ubacujte kiflice u vrelo ulje i pržite sa svake strane 30-60 sekundi ili dok ne postanu zlatno-braon.

Izvadite iz ulja i poređajte ih na ubrus kako bi upio višak ulja, a odozgo pospite mešavinom šećera i cimeta.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!