Savršeno mekane kiflice od lisnatog testa, punjene slatkim krem sirom, oduševiće goste!
Sastojci:
Kašičica mlevenog cimeta
Dve kašike šećera plus 50 grama šećera
220 grama krem sira
Kašičica ekstrakta vanile
Pola kilograma lisnatog testa
Ulje za prženje
Priprema:
I manjoj posudi pomešajte dve kašike šećera i cimet, pa to odložite sa strane.
U odvojenoj posudi umutite krem sir da omekša i postane kremast, pa dodajte 50 grama šećera i kašičicu ekstrakta vanile i umutite. Odložite sa strane.
Nanesite malo brašna na radnu površinu i razvucite testo tanko, u krug, pa isecite na trouglove – vucite nožem od sredine kruga ka ivici. Zatim svaki trouglić premažite umućenim krem sirom i savijte trouglić u kiflicu, od šireg ka užem delu trougla.
Zagrejte ulje u tiganju, pa ubacujte kiflice u vrelo ulje i pržite sa svake strane 30-60 sekundi ili dok ne postanu zlatno-braon.
Izvadite iz ulja i poređajte ih na ubrus kako bi upio višak ulja, a odozgo pospite mešavinom šećera i cimeta.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Određene sudije za večiti derbi: Srbin i Hrvati sude Crvena zvezda - Partizan!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti
Mondo ukrštenica za 22. decembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!