Čuveni "Goli kuvar" poznat je receptima koji su toliko jednostavni da ih mogu pripremati i potpuni laici u kuhinji. 

Ono što njegove specijalitete izdvaja od drugih jeste upotreba neočekivanih začina i dodataka u već poznatim jelima...

Rižoto s limunom

Sastojci:
1 čaša pirinča
2 čaše vode
prstohvat soli
½ limuna

Priprema:

Pirinač dobro oprati i ocediti. Zagrejati šerpicu na jaču temperaturu i staviti pirinač. Preliti sa 2 čaše ključale vode i poklopiti. Limun dobro oprati, prepoloviti ga i odseći vrh na jednoj polovini (kako bi mogao stabilno da stoji u šerpi). Šerpu malo protresti kako bi se pirinač podjednako rasporedio i posuti prstohvatom soli. Limun staviti u sredinu, poklopiti i kuvati. Ukoliko počne da peni i kipi, skloniti poklopac i iz daljine dunuti u penu, odmah će nestati. Zatim, minimalno smanjiti temperaturu, koliko da ne kipi (pena može da se pravi), jer ako je temperatura suviše niska, pirinač će biti gnjecav. Kuvati dok ne ispari sva voda (oko 15 minuta). U gotov pirinač, po želji, umešati sitno iseckanu polovinu limuna (bez kore) i dobro promešati. Po potrebi dosoliti i posuti začinima po želji (biber, bosiljak, ruzmarin...).