Neobičan ukus ovoj salati daju senf i med, ali definitivno vredi da je probate.
Sastojci:
Pola šolje oraha
Šolja kinoe
So i biber po ukusu
Pola šolje suvih trešanja
Pola šolje maslinovog ulja
¼ šolje sirćeta
Kašičica senfa
Kašičica meda
Manja glavica crvenog luka
Tri šolje seckanog kelja
Tri šolje seckanog spanaća
Čen belog luka
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
Poređajte orahe na pleh i stavite ih u rernu da se blago ispeku, oko osam minuta, pa ih odložite sa strane.
U tiganj srednje veličine sipajte dve šolje vode, kinou i malo soli. Pustite da provri na jakoj vatri, pa onda smanjite i ostavite da se krčka dok ljuspe kinoe ne puknu (otprilike oko 15 minuta). Sklonite sa vatre, pa kinou pospite suvim trešnjama, poklopite i ostavite sa strane.
U međuvremenu, u većoj posudi pomešajte maslinovo ulje, sirće, senf i med. Stavite malo soli i bibera, dodajte crveni luk, pa izmešajte i ostavite da odstoji oko pet minua. Zatim u to dodajte kinou, isečen kelj i spanać, kao i beli luk, pa sve dobro izmešajte. Po potrebi dodajte još soli i bibera.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!