Oduševiće i najveće gurmane: "Preklapače" sa mesom, krompirom i lukom

Pripremite pitice u kojima će uživati svi!

Pite na preklapanje, takozvane preklapače, mogu da se spremaju na različite načine, sa različitim nadevom. Evo jednog sjajnog recepta sa mesom i krompirom.

Sastojci:

Tri šolje brašna

Kašičica i po soli

¾ kašičice praška za pecivo

Šolja masti

Osam do deset kašika hladne vode

Za nadev:

450 grama govedine (iseći na kockice)

Glavica i po crnog luka

Tri-četiri krompira (iseći na kockice)

Kašičica soli

¼ kašičice bibera

Oko 60 grama putera

Priprema:

U većoj posudi pomešajte brašno, so i prašak za pecivo, pa dodajte mast i dobro sve izmšajte. Postepeno dodajte vodu, mešajući, dok brašno formira loptu. Ostavite u frižideru oko pola sata.

Zagrejte rernu na 180 stepeni.

U odvojenoj posudi pomešajte meso, luk, krompir, so i biber. Podelite testo na četiri jednaka dela. Na pobrašnjenoj površini svaki od tih delova razvucite, pa na njega stavite nadev po sredini. Stavite odozgo malo putera (ukupnu količinu podelite na četiri dela), pa ivice testa nakvasite vodom, preklopite i ivice pritisnite viljuškom.

Ponovite postupak sa preostalim sastojcima, pa pitice poređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Po vrhu testa nožem napravite male proreze, pa pecite pogačice oko pola sata, dok ne dobije zlatno-braon boju.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!