Brzo i ukusno: Musaka sa tunjevinom i karfiolom

Isprobajte ovaj recept za malo drugačiju musaku!

Jednostavan recept za ukusnu musaku sa tunjevinom i karfiolom je odlično rešenje za one dane kad vam se ne provodi mnogo vremena u kuhinji.

Sastojci:

Četiri kašike putera, i još malo za podmazivanje pleha

300 grama tunjevine u salamuri, iz konzerve (ocedite vodu)

Dve šolje punomasog mleka

Pet kašika brašna

Glavica crnog luka, sitno iseckanog

450 grama karfiola, odvojenog "na cvetiće"

Soli i bibera po ukusu

240 grama testenine koju volite (krupnije)

Svež peršun, iseckan

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Puterom podmažite pleh za musaku. Testeninu stavite u ključalu, posoljenu vodu, pa kuvajte oko 4 minuta, a zatim dodajte cvetiće karfiola i ostavite da se kuva dok testenina ne bude gotova, još 5-6 minuta.

Procedite vodu, prespite testeninu i karfiol u činiju, a u istoj šerpi istopite puter, dodajte iseckan luk i dinstajte ga oko 8 minuta. Dodajte brašno, pa kuvajte mešajući još dva minuta, a zatim polako dosipajte mleko, mešajući sve vreme i kuvajte na tihoj vatri dok se ne zgusne. Umešajte tunjevinu, testeninu i karfiol, dodajte soli i bibera po ukusu, pa prespite u pleh za musaku.

Pokrijte folijom i pecite petnaestak minuta. Skinite foliju, pa ostavite još desetak minuta u rerni pojačanoj na 220 stepeni, da se uhvati lepa korica. Pospite seckanim peršunom i služite toplo.