Isprobajte ovaj jednostavan recept za "bele lazanje" sa piletinom.

Sastojci:

500 grama pilećeg belog mesa, skuvanog i sitno iseckanog

12 kora za lazanje (skuvati prema uputstvu, ako je predviđeno)

Svež bosiljak, sitno iseckan

Kašičica belog luka u prahu

250 militara pavlake za kuvanje

500 grama krem sira

240 mililitara paradajz pirea

60 grama rendanog parmezana

240 grama rendane mocarele

12 kolutova sveže mocarele (jedno pakovanje, veće, isečeno na kolutove)

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni.

U većoj činiji pomešajte piletinu, rendanu mocarelu i parmezan, bosiljak i pire od paradajza. Mikserom mutite krem sir, pavlaku za kuvanje i mleveni beli luk dok ne dobijete ujednačenu smesu. Umešajte malo bosiljka, polovinu smese odvojite, a polovinu pomešajte sa mesom.

Polovinu smese od krem sira rasporedite na dno vatrostalne činije, pa složite red kora. Filujte mesom, stavite kore, pa opet meso, dok ne potrošite fil. Pokrijte korama, pa zalijte preostalom smesom krem sira.

Na vrh složite kolutove mocarele, pospite bosiljkom pa pecite oko pola sata, ili dok ne bude gotovo.

Služite toplo.