I lep na oko i ukusan: Čizkejk koji će oduševiti sve sladokusce!

Ovaj čizkejk oduševiće i najveće izbirljivce!

Popularnost čizkejka ne jenjava, a različitih recepata je sve više - evo jednog sjajnog!

Sastojci:

Za koru:

65 grama mlevenog keksa

90 grama seckanih oraha

Kašika šećera

40 grama putera

Za nadev:

120 + 125 mililitara slatke pavlake

170 grama tamne čokolade

220 grama krem sira

140 grama smeđeg šećera

Tri kašike brašna

Kašičica ekstrakta vanile

¼ kašičice soli

Dve kašike javorovog sirupa

Tri jaja

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni.

Obložite pleh papirom, pa u posudu pomešajte keks, orahe i šećer, a zatim dodajte rastopljeni puter i izmešajte. Sjedinjenu smesu nalijte u pleh i ravnomerno rasporedite, pa pecite 10 minuta.

Dok se kora hladi, u manji tiganj sipajte 120 mililitara slatke pavlake i pustite da provri, u to dodajte čokoladu i izmešajte, pa ostavite da se ohladi.

Umutite krem sir da postane gladak, pa u to dodajte šećer, 125 mililitara slatke pavlake, brašno, ekstrakt vanile, so i dve kašike javorovog sirupa. Sve dobro izmešajte, pa dodajte jaja i umutite.

Smesu nalijte preko kore, a u posudi ostavite samo tri kašike nadeva. Taj mali, preostali deo smese pomešajte sa ohlađenom čokoladom, pa kašikom vadite i stavljajte ponegde preko sipanog nadeva. Čačkalicom ili nožem pravite šare odozgo, da se pomešaju tamniji i svetliji deo fila.

Pleh sa čizkejkom stavite u veći pleh u koji ćete sipati vodu, pa pecite oko 50-60 minuta.

Čizkejk poslužite potpuno hladan.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!